Connect met Facebook

Wim Neeleman

“Sport is voor mij… een onmisbaar deel van mijn leven, zowel actief als passief; daarbij hoort prestatie leveren, contact met andere sporters en zo lang mogelijk er mee doorgaan.”

Mijn naam is Wim Neeleman en ik werk sinds 1998 bij Eurosport en ik becommentarieer curling.

Mijn eigen sportieve carrière verleden speelt zich af in de wereld van curling… ik deed 14 keer mee aan een EK en één keer aan een WK. Op dit moment ben ik aanvoerder van het Nederlands seniorenteam. Sportief hoogtepunt was zéker ‘t WK in Oberstdorf in 1994. Dieptepunt was het op enkele millimeters missen van de laatste steen in de halve finale van een EK met enkele millimeters in en tegen Zweden.
 
Een favoriete sporter is heb ik niet. Ik heb wel vooral veel bewondering voor al die sporters met veel inzet en zelfdiscipline de top bereiken en dat langere tijd weten vast te houden. Ook een favoriete vakgenoot heb ik niet echt, maar ik vind dat Edward van Cuilenborg de kijker wel erg goed informeert.

De mooiste momenten vind ik de spannende momenten. Schaatsers die elkaar geen duimbreed toegeven, een mooi doelpunt bij voetbal, een spannende bergrit in de Tour, een lange rally bij het tennis, de overwinning van Anton Geesink tijdens de Olympische Spelen van 1964 in Tokio, het goud van Nicolien Sauerbreij in Vancouver, een knappe serie bij het snooker of een spannende en technisch hoogstaande curlingwedstrijd…
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium