Connect met Facebook

Wessel Zimmermann

“Sport is voor mij… de belangrijkste bijzaak in het leven.”
 
Mijn naam is Wessel Zimmermann. Ik werk bij Eurosport sinds 2004 en becommentarieer schoonspringen.
 
Mijn eigenlijke beroep is sportarts. Ik heb wel veel geschreven over schoonspringen. Mijn sportieve carrière duurde van mijn 6e tot mijn 26e. Mijn sport was uiteraard schoonspringen. Ik ben meerdere malen Nederlands kampioen geweest bij de junioren en senioren en heb deelgenomen aan de Europese kampioenschappen en meerdere World Cups.
 
Mijn sportieve hoogtepunt is de benoeming tot Big 8 Student Athlete van het jaar 1987. Dit is een prijs voor de sporter met de hoogste studiecijfers van 8 universiteiten (de Big 8) in het midden van Amerika. Mijn persoonlijke sportieve dieptepunt is getuige te zijn van de dood van schoonspringer Sergei Sjalibashwili (Sovjet Unie), die in 1983 in Canada met zijn hoofd op het 10 meter platform viel en enkele dagen later overleed aan de opgelopen hersenschade.
 
Mijn favoriete sportverslaggeefster is Joan Haanappel, omdat zij haar eigen sport zeer goed kent en rustig en deskundig commentaar geeft. Mooiste sporter vind ik nog steeds Björn Borg, omdat hij de absolute top was in zijn sport en een gentleman bleef op de baan.
 
Mijn favoriete sportmoment is de laatste sprong van de heren 10 meter finale torenspringen bij de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Greg Louganis stond klaar voor de laatste sprong van zijn carrière. Eerder die week was hij met zijn hoofd op de plank gevallen. Hij moest de moeilijkste sprong van zijn serie maken en een 9 halen om de wedstrijd te winnen. Hij ging klaar staan en toonde … een glimlach. Vervolgens maakte hij de sprong, scoorde hij tienen en won hij de wedstrijd. Wat een show… een glimlach onder ultieme wedstrijddruk!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium