Connect met Facebook

Rutger de Iongh

“Sport is voor mij… een essentiële uitlaatklep! Het positieve alternatief voor oorlog! Wedstrijdskiën geeft mij een gevoel van vrijheid. Het spel met de snelheid en de krachten, en dat allemaal in een prachtige bergomgeving. Kan het mooier?”

Mijn naam is Rutger de Iongh. Ik werk bij Eurosport sinds januari 2010 en becommentarieer het alpineskiën.

Ik heb 15 jaar wedstrijden geskied op nationaal en internationaal niveau, maar helaas ben ik te laat, want pas op m’n 15de, begonnen om zelf de top te halen. Ik ski nog steeds af en toe een wedstrijd. Begin oktober heb ik voor het eerst in mijn carrière een nationale wedstrijd overall gewonnen. Misschien moet het échte hoogtepunt nog wel komen!
 
Naast mijn werk voor Eurosport en het geven van trainingen, ben ik werkzaam bij de Nederlandse Ski Vereniging, waar ik medeverantwoordelijk ben voor de organisatie en promotie van het nationale wedstrijdcircuit Alpine Ski. En ik heb 10 jaar ervaring als skitrainer op nationaal en internationaal niveau en nog steeds geef ik wekelijks indoor trainingen.

Mijn favoriete sportverslaggever is Formule 1 commentator Olav Mol, omdat hij pure vaktechnische details op zo’n manier weet te brengen dat het ook voor het minder deskundige publiek onderhoudend is. Een favoriete sporter heb ik niet, maar ik ben groot fan van alle sporters die, ondanks tegenslag, blijven en blijven doorgaan, omdat ze het spelletje wat ze spelen zo mooi vinden!

Mijn favoriete sportmoment is dat waarop de Vlaamse skister Karen Persyn, die in het seizoen van 2009 16e werd bij de World Cup in Maribor en zich daarmee kwalificeerde voor de Spelen van Vancouver 2010. Haar situatie is volledig vergelijkbaar met die van de Nederlandse atleten.
 






< Terug naar commentatoren overzicht



Zoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium