Connect met Facebook

Rob van den Brink

“Sport is voor mij… je mogelijkheden met die van anderen meten en respect tonen voor andermans kennis en kunde.”

Mijn naam is Rob van den Brink. Ik werk bij Eurosport vanaf 1989 en becommentarieer roeien, kanoën, schermen, dansen, biatlon en, incidenteel, ook skispringen en de Noordse combinatie.

50 Jaar geleden ben ik begonnen bij de Regionale Omroep Noord en Oost in Groningen, waarna ik ben overgestapt  naar NOS Langs de Lijn, voor roeien, kanovaren en hockey. Verder heb ik bij de TROS, NCRV en KRO voor diverse sportprogramma’s zowel tv - als radiobijdragen geleverd.
 
In mijn beginperiode bij Eurosport werd ik op diverse sporten ingezet, zoals kleiduivenschieten, handboogschieten, dansen en wintersporten. Doordat men bij Eurosport meer en meer met specialisten is gaan werken, zijn mijn specialiteiten, te weten roeien, kanovaren, schermen, dansen en biatlon overgebleven.
 
Zelf heb ik geschermd, ik werd ooit achtste bij het EK voor junioren. Later was ik trainer-coach van hockeyclub GCHC en van de Groninger Studenten. Ik heb in het districtsbestuur van de KNHB gezeten en ben als voorzitter belast geweest met technische - en opleidingszaken. Landelijk was ik voorzitter van de Commissie Opleidingen van de KNHB. Ik ben verder roeicoach geweest bij de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir en conditietrainer en assistent-coach van de Olympische vier-zonder, bij de Olympische Spelen in München. Ook was ik coach van diverse roeiploegen die nationale titels hebben behaald.
 
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunten waren de zes door mij bijgewoonde Olympische Zomerspelen en de vier Olympische Winterspelen, de coaching in de hockeyhoofdklasse van zowel dames als herenteams en de coaching en training van roeiers op topniveau. Dieptepunt was mijn aanwezigheid bij de moordaanslagen gedurende de Olympische Spelen in München.

Mijn favoriete sportverslaggever is Rob van der Gaast, van de NOS. Hij was jarenlang eindredacteur van het populaire sportprogramma NOS Langs de Lijn, in welke periode hij mij het radiovak heeft geleerd. Daar doe ik vandaag de dag nog mijn voordeel mee!
 
Favoriete sporters heb ik niet. Elke sporter die een prestatie neerzet, in welke tak van sport dan ook, heeft mijn waardering en belangstelling. Een favoriet sportmoment heb ik ook niet… er zijn zo veel mooie momenten geweest! Wel vond ik het geweldig om voor de NOS de overwinning van de Holland Acht te verslaan, tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. Maar ook het aanwezig zijn bij de Olympische winst van de Nederlandse volleybalploeg, eveneens in Atlanta, was fantastisch.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium