Connect met Facebook

Reind Duut

“Sport is voor mij… mijn allergrootste passie”
 
Mijn naam is Reind Duut. Ik werk bij Eurosport sinds oktober 2009 en ik becommentarieer snooker.
 
De eerste keer dat ik een snookertafel zag, ergens in de lente van 1987, was ik op slag verliefd. Tijdens mijn pubertijd werd die liefde zo groot, dat mijn hobby mijn passie werd en uiteindelijk zelfs mijn werk. Op mijn 15de werd ik Nederlands juniorenkampioen en een jaar later prolongeerde ik die titel. Datzelfde jaar werd ik 5de op het WK tot 21 jaar.
 
Na een paar jaar aan de Nederlandse top te hebben gestaan, won ik de NK Top 16 en bereikte ik de derde plek op het EK. Door deze prestatie was ik de eerste Nederlandse snookerspeler die in aanmerking kwam voor de A-status van het NOC-NSF. Kort daarna ben ik professional geworden en heb ik zo'n drie jaar in Engeland gezeten, waar ik tot twee keer toe op 1 wedstrijd na de Main Tour niet haalde.
 
Uiteindelijk viel mijn A-status van het NOC-NSF weg en was het lastig voor mij om sponsoren te vinden, waarop ik uiteindelijk besloot te stoppen. Vervolgens heb ik in het najaar van 2005 een tapasrestaurant in het centrum van Groningen geopend. Snooker is altijd mijn grote liefde gebleven en ik becommentarieer dan ook met veel plezier de wedstrijden op Eurosport.
 
Mijn eigen favoriet, wat dat betreft, is snookercommentator John Virgo van de BBC. Mooiste sporter vind ik sinds kort John Higgins, omdat hij sinds zijn schorsing van 6 maanden, 24 van zijn laatste 25 wedstrijden wist te winnen. Mijn favoriete sportmoment is nog steeds het winnen van het EK voetbal in 1988, door het Nederlands elftal. Het hele land stond op z’n kop!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium