Connect met Facebook

Ray Staring

“Sport is voor mij… jarenlang het anker in mijn leven geweest. Tegenwoordig helpt het mij in balans te blijven, en geniet ik ervan om in mijn dagelijks werk vechtsport in te zetten als instrument voor persoonlijke ontwikkeling.”

Mijn naam is Ray Staring. Ik werk bij Eurosport sinds 2008 en ik becommentarieer vechtsporten, zoals boksen en het programma Fightclub, met daarin veel beelden van de K-1.

Zelf heb ik als kickbokser 47 wedstrijden gevochten, de laatste jaren op het hoogste niveau. Ik ben onder andere Nederlands  - en Wereldkampioen geweest. Verder heb ik wat aan boksen, worstelen en Braziliaans Jiu Jitsu gedaan.
 
Hoogtepunt in m’n carrière was mijn wedstrijd tegen Gago Drago, op 13 mei 2006. Drago werd op dat moment als onverslaanbaar geacht, en ik bewees tijdens de laatste partij van de avond in een volle Amsterdam Arena het tegendeel. Minder leuk waren de momenten waarop ik de grens van mijn kunnen bereikte… waarna ik vervolgens iedere keer deze grens ook weer verlegde en daarbij natuurlijk mezelf veelvuldig overbelastte, maar wel bleef groeien.
 
De mooiste momenten waren de  momenten waarop ik volkomen in flow was, in de ring. De momenten waarop alles vertraagd leek te gaan, en ik een stap vooruit liep op alles wat nog moest komen. Complete controle had, compleet aanwezig was in het moment en me compleet durfde te laten leiden door de stem uit mijn hoek. Alle zintuigen leken dan bovennatuurlijke krachten te hebben, en het denken was een vreemde combinatie van zuivere rust en alertheid in zijn hoogste staat.
 
< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium