Connect met Facebook

Peter Baert

“Sport is voor mij… competitie doordrenkt van emotie.”

Mijn naam is Peter Baert. Ik werk bij Eurosport sinds 2005 en becommentarieer autosport en langlaufen.

Naast mijn werkzaamheden voor Eurosport, verzorg ik reportagewerk voor en de productie van twee wekelijkse autosportmagazines voor Vlaamse televisiestations.

Mijn eigen sportieve carrière was die van journalist-racer, van 1993 tot en met 2001, met deelname aan bijvoorbeeld de 24 Uur van Francorchamps, de 24 Uur van Zolder en de Renault Mégane en Clio Cup, die ik beide won in 1995. Maar ook in het rallyrijden was ik actief, met deelname aan onder meer de Condroz-rally in 1999 en Omloop van Vlaanderen in 2000.
 
Mijn favoriete sportverslaggever is wijlen Jan Wauters. Hij goot op onnavolgbare wijze pakkende sportmomenten in een treffende woordenstroom, altijd met oog voor detail en zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen. Mijn favoriete sporter is wijlen Ayrton Senna, omdat hij meer was dan een sporter. "Racing, competing is in my blood, is part of me, is part of my life. I have been doing it all my life", sprak hij ooit.
 
Mijn favoriete sportmoment is nog steeds Senna’s openingsronde tijdens de F1 race in Donington, in 1993, toen hij op een natte omloop de concurrentie, met op kop Alain Prost, in de vernieling reed met een minderwaardige McLaren-Ford. Zo'n briljant moment heb ik sindsdien nooit meer gezien, al kwam Colin McRae soms aardig in de buurt.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium