Connect met Facebook

Marjolein Monsieurs

“Sport is voor mij… uitdaging, ontspanning, maar bovenal strijd. De wil om de beste te zijn, en daar bijzonder veel energie in te steken.”

Mijn naam is Marjolein Monsieurs. Ik werk bij Eurosport sinds 2008 en becommentarieer atletiek.
 
Andere journalistieke werkzaamheden van mij zijn mijn werk voor Efteling Radio en De Schatkamer. Ook doe ik PR-werkzaamheden bij verschillende hardloopwedstrijden. Mijn sportieve carrière begon toen ik 7 was, met de basisbewegingen van klassiek ballet… maar toen ik 10 was, werd het toch atletiek. Na vijf jaar kwam mijn specialisatie richting de werponderdelen… vooral kogel en discus. Dit eindigde zo’n 10 jaar later, op doktersadvies.
 
Mijn hoogtepunten waren het Nederlands Indoor kampioenschap kogelstoten in de hoogste juniorenklasse en de wedstrijden in het Nederlands jeugdteam. Dieptepunt was de uitspraak van de sportarts dat mijn blessures niet te genezen waren en te maken hadden met hypermobiliteit. Sporten kon nog steeds, maar geen reactieve - of contactsport meer.
 
Mijn favoriete sporter… eigenlijk iedereen die de keuze maakt voor topsport, omdat je er onnoemlijk veel voor moet laten in de hoop dat jij nét diegene wordt die het beste van iedereen is. Mijn favoriete sportmoment is het wereldrecord van Usain Bolt op de Olympische Spelen in Beijing, omdat hij de sprintwereld daar definitief veranderde. Hij liet zien dat er nog veel meer mogelijk was op het koningsnummer van de atletiek, de 100 meter.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium