Connect met Facebook

Jan Kees Mons

“Sport is voor mij… mijn passie en favoriete tijdverdrijf.”

Mijn naam is Jan Kees Mons. Ik werk bij Eurosport sinds 2009 en ik becommentarieer zeilen en golf.

Andere journalistieke werkzaamheid van mij is mijn weblog. Daarnaast onderzoek ik nog de mogelijkheden om artikelen te gaan schrijven voor sportgerelateerde bladen of andere media. Mijn sportieve carrière? Ik heb een veelheid aan sporten beoefend. Van voetbal, judo, rugby en basketbal tot zeilen, tennis, golf en roeien. Helaas nooit op topniveau.
 
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt was mijn eagle op hole 3 van mijn homecourse de Amsterdam Old Course. Voor de niet golfers: dat is twee slagen minder dan waar de betreffende hole voor staat.
 
Mijn favoriete sportverslaggever is Peter Alliss, omdat hij z’n enorme kennis van golf combineert met een geweldig onderkoeld gevoel voor humor en met relativeringsvermogen. Daardoor voegt hij iets toe! Johan Cruyff is mijn favoriete sporter, omdat hij niet alleen een van de beste voetballers ter wereld  is geweest en een zeer eigenzinnige kijk op voetbal heeft, maar ook zeer sociaal bewogen is en z’n bekendheid heeft gebruikt om iets terug te geven aan de maatschappij… zoals de Johan Cruyff Foundation.
 
Meest indrukwekkende sportmomenten vind ik ten eerste Roger Bannister die voor het eerst de 4 minuten doorbrak op de mijl, Bob Beamon die een voor onmogelijk gehouden verre sprong maakte in 1968 in Mexico,  de onmogelijke chip van Tiger Woods op de Masters in 2005 en Usain Bolt die onmogelijk snel was op de 100 meter sprint in Beijing. Het onmogelijke mogelijk maken.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium