Connect met Facebook

Henk Verschuur

“Sport is voor mij… de zuurstof die ik adem.”

Mijn naam is Henk Verschuur. Ik werk bij Eurosport sinds 2010 en ik becommentarieer vechtsporten en krijgskunst.

Andere journalistieke werkzaamheden van mij waren mijn hoofdredacteurschap van een op vechtsporten en krijgskunst gericht e-magazine, mijn gastschrijverschap bij diverse internationale vechtsportmagazines en het maken van televisieprogramma’s die een relatie hebben met vechtsporten en krijgskunst
 
Mijn favoriete commentatoren zijn Danny Nelissen, Frank Kramer en Mart Smeets. Nelissen omdat hij een fantastisch snelle denker, vakman en top causeur is, Kramer omdat hij een man is die alles kan becommentarieren met vakkundigheid en oprechte interesse en Smeets omdat ik al vele jaren geniet van zijn eigenzinnige manier van werken.
 
Mijn eigen sportieve carrière in de vechtsporten en de krijgskunst en extreme sports was erg veelzijdig. Hoogtepunt daarin waren niet de prestaties die ik in het verleden heb behaald, maar is het eindresultaat, waarin ik sport als inspiratiebron zie voor alle dingen van het leven. Vervelend vind ik de sportpolitieke willekeur waarmee ik als voorzitter van een nationale en internationale federatie te maken krijg.
 
Mijn favoriete sporter is Johan Cruyff, omdat geen mens méér een levend voorbeeld is van iemand met commitment en consequent en consistent gedrag dan hij. Mooiste momenten in de sport vind ik de momenten waarop die topatleet na het vallen ook weer weet op te staan. Niets is mooier in de sport dan doorzettingsvermogen!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium