Connect met Facebook

Fred Royers

"Sport is voor mij… verleden, heden en toekomst. Plezier en werk in één. Een leven ‘zonder’ is eigenlijk ondenkbaar… sport is een absolute must.” 
 
Mijn naam is Fred Royers. Ik werk bij Eurosport sinds 1990 en ik becommentarieer vechtsporten.

Van 1987 tot en met 1993 werkte ik bij Veronica, voor Veronica Sport, bij RTL 5 voor De KNVB en zo... en bij SBS6 voor Fataal Moment, met Pieter Storms. Daarna heb ik als freelancer voor diverse omroepen reportages gemaakt over onder meer kickboksen. Voor RTL 5 produceerde ik bijvoorbeeld vechtsportreportages in het kader van Mylene de la Haye’s Mylene knokt door…, de voorloper van het populaire Fightclub van Eurosport.
 
Ik begon mijn vechtsportloopbaan in1972, bij sportschool Kreijtz in Arnhem, met karate. Het was de tijd van de opkomst van de zogenaamde Kung Fu-films, van Bruce Lee en van een bloeiende interesse voor de Oosterse krijgskunsten. Ik ontpopte me tot een zeer competitiegerichte karateka, die veel wedstrijden vocht. Drie jaar later werd ik voor de eerste keer Nederlands kampioen. Er zouden nog vele nationale en internationale titels volgen.
 
In die tijd begon ik ook te experimenteren met de contactsporten onder de vechtsporten. Ook best succesvol. Zo schreef ik als amateurbokser zes Oostelijke titels op mijn naam, behaalde ik diverse titels in Muay Thai en kickboksen en werd ik in 1983 Europees Savate (Boxe Francaise) kampioen en winnaar van de Coupe du Monde in 1985. Hoogtepunten waren mijn Europees kampioenschap karate in 1979 en mijn wereldkampioenschap kickboksen in1985.
 
Mijn favoriete sportverslaggever van vroeger is Herman Kuiphof. En tegenwoordig is dat Jack van Gelder, vooral op de radio. Mooiste sportmoment vind ik de opening van de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, door Muhammed Ali. Ge-wel-dig!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium