Connect met Facebook

Frank Balvers

“Sport is voor mij… alles. Mensen in mijn omgeving zeggen vaak zelfs dat sport voor mij geen hobby of werk is, maar een obsessie.”

Mijn naam is Frank Balvers. Ik werk bij Eurosport sinds 2010 en becommentarieer het tennissen. 
 
Mijn eigen sportieve carrière? Tot mijn 16de heb ik geprobeerd alles uit mijn tennistalent te halen. Ik heb in het regionale selectieteam gezeten en veel ranglijsttoernooien gespeeld. Inmiddels heb ik mijn ambities laten varen. Momenteel richt ik me op het beter maken van de talenten om me heen… ik geef tennis- en hockeytrainingen.
 
Mijn sportieve hoogtepunten waren, als sporter, mijn titels in mijn leeftijdscategorie, competitiekampioenschappen en districtskampioenschap. En als trainer/coach het kampioenschap van mijn heren hockeyteam en op dit moment de successen met de Jongens B1 van hockeyclub Amsterdam. Dieptepunt? Het afscheuren van mijn voorste kruisbanden in 2009.
 
Mijn favoriete sportverslaggevers zijn Evert ten Napel, Danny Nelissen en Jack van Gelder. Ten Napel, rondom voetbal wedstrijden... “Sneijderrrrrr, sjónge jónge wat een goal, c'est passé voor de Fransen!” Danny Nelissen, tijdens de Tour de France. En Jack van Gelder, rondom EK en WK's, op de radio. Echte vakmensen… mooi om te horen.
 
Mijn favoriete sporter is Boris Becker. Zijn uitstraling, mentaliteit, vechtlust en klasse, ongelooflijk, die man had alles. Als klein jochie speelde ik met zijn racket, schoenen en kleding en deed ik alles na wat hij deed. Van het bijgeloof van de lijnen niet aanraken tot het tuffen in mijn zweetbandje en de specifieke servicebeweging. Uren stond ik daar op te oefenen. Prachtig om nu terug te zien!
 
Mijn favoriete sportmomenten zijn, in willekeurige volgorde, Ajax’ Champions League winst in 1995, de Olympische medailles van Gerard van der Velde, Marianne Timmer, Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden, Mark Tuitert, de waterpolo dames, de volleybal heren en de hockey dames en - heren, de overwinning van Michael Boogerd op la Plagne, de Wimbledon overwinning van Richard Krajicek en de EK winst van het Nederlands Elftal in 1988. 
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium