Connect met Facebook

Marc de Hous

“Sport is voor mij… de rode draad door m’n leven.”

Mijn naam is Marc de Hous. Ik werk bij Eurosport sinds augustus 2009 en becommentarieer tenniswedstrijden.

Naast mijn werk voor Eurosport, geef ik co-commentaar bij tenniswedstrijden bij de Belgische zenders VRT en EXQI Sport.

Mijn favoriete sportverslaggevers zijn de legendarische Belgische voetbalcommentator Rik De Saedeleer en de Amerikaan John McEnroe, die elk in hun eigen typische, niet te imiteren en onnavolgbare stijl, met veel passie en humor hun sport becommentariëren.

Mijn eigen sportieve carrière is nogal bescheiden. Toen ik 8 jaar oud was, startte ik met tennis en voetbal. Het voetballen heb ik volgehouden tot mijn 16de, waarna ik ben gaan volleyballen. Tennissen doe ik nog steeds: ik houd en hield er enorm van om zowel een individuele - als een teamsport te beoefenen.

Voor tennis had ik het meest talent: ik speelde vooral competitietennis op nationaal niveau, en bereikte daarmee de 35ste plek op de Belgische ranglijst. Ik had dus al gauw in de gaten dat een echte professionele carrière er niet in zat. Dan maar studeren… uiteindelijk ben ik gymleraar geworden (of regent lichamelijke opvoeding, zoals wij dat noemen). Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt is ons kampioenschap van België, in de 3de nationale afdeling, met m’n tennisteam.

Mijn favoriete sporter is John McEnroe, omdat hij op zijn manier enorm veel betekend heeft voor de tennissport, een heel onorthodoxe stijl had en af en toe alles in vuur en vlam kon zetten… vaak ook zichzelf, natuurlijk. Mijn favoriete sportmoment is het moment waarop de Rode Duivels zich plaatsten voor de halve finale van het WK voetbal in 1986 in Mexico, omdat het ten eerste een fan-tas-tische wedstrijd was (4-3 winst tegen Rusland), het ten tweede van heel het team, zowel individueel als collectief, een schitterende prestatie was en het ten derde heel België in een staat van totale euforie dompelde.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium