Connect met Facebook

Merijn de Bruin

“Sport is voor mij balans tussen geest en lichaam. Het beste uit jezelf halen. Een springplank om je tevens als persoon te ontwikkelen.”

Mijn naam is Merijn de Bruin. Ik werk bij Eurosport sinds 2008 en becommentarieer tafeltennis.
 
Andere journalistieke werkzaamheden van mij zijn het schrijven van columns en artikelen over sportpsychologische onderwerpen.
 
Mijn eigen sportieve carrière als tafeltennisser begon op 8-jarige leeftijd in de garage met mijn vader en oudste broer. Inmiddels speel ik al ruim 31 jaar, maar ’t hoogtepunt was mijn tweede plaats bij het heren-enkelspel op de Nederlandse kampioenschappen in 2009.  Daarnaast ben ik twee keer Nederlands kampioen dubbelspel geweest.

Mijn persoonlijke sportieve dieptepunt waren de Nederlandse Kampioenschappen in 2008. Ik verloor toen in de tweede ronde en speelde het hele seizoen onder de maat.
 
Mijn favoriete sporter is Pete Sampras vanwege zijn speelstijl en respect voor de tegenstanders. Mooiste sportmoment is de 2-0 van Marco van Basten in de EK-finale in 1988 tegen Rusland, omdat het een weergaloos moment was en de bekroning van de beste speler van het toernooi. En omdat Nederland tot dusverre de enige keer een groot toernooi won, natuurlijk. Mijn favoriete sportverslaggeefster is Kristie Boogert… omdat ze zelf uit de topsport komt.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium