Connect met Facebook

Herbert Cool

“Sport is voor mij …passie.”

Mijn naam is Herbert Cool. Ik werk bij Eurosport sinds de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 en ik becommentarieer biatlonwedstrijden.

Toen ik 3 was, kreeg ik een set langlaufski’s van m’n vader en 16 jaar later deed ik voor ’t eerst mee aan een World Cup wedstrijd. Dat was een moment dat ik nog steeds beschouw als erg belangrijk in mijn nog prille sportcarrière. In 2005 ben ik, omdat ik daar met goede junioren kon trainen, naar Grand Rapids in het Amerikaanse Minnesota verhuisd, iets wat mijn prestaties zeer ten goede is gekomen.

In 2006 ben ik naar biatlonmekka Ruhpolding, in de Beierse Alpen verhuisd. Mijn resultaten na die verhuizing vielen, mede door een hardnekkige blessure die werd veroorzaakt door de veranderde trainingswijze, aanvankelijk nogal tegen, maar in 2008 viel er veel ‘op z’n plaats’. Vorig seizoen had ik ‘t moeilijk, maar ik ben vastberaden mijn doel om in 2014 in Sochi als eerste Nederlandse biatleet deel te nemen aan Olympische Winterspelen, te gaan halen.

Mijn favoriete sporter is Roger Federer. Hij is het schoolvoorbeeld van hoe je je als sporter gedraagt, zowel op als naast de baan. Mooiste sportmoment vind ik nog steeds de zevende Tour-overwinning van Lance Armstrong. Een onvoorstelbaar aantal!
 < Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium