Connect met Facebook

Michel Boeting

“Sport is voor mij niet weg te denken uit mijn leven. Het is van kinds af aan zo’n belangrijk onderdeel van m’n leven geworden, dat zónder moeilijk voor te stellen is.”

Mijn naam is Michel Boeting. Ik werk voor Eurosport sinds de zomer van 2007 en becommentarieer atletiekwedstrijden.

Naast mijn werk als verslaggever, behartig ik de commerciële belangen en manage ik de professionele carrières van een aantal wereldtoppers in de atletiek.
 
Mijn favoriete sportverslaggever is Frank Snoeks, omdat hij verslaggeving met de nodige humor brengt, zonder het respect voor de sport en/of de sporter te verliezen. Maar Theo Reitsma blijft de beste die ik ooit gehoord heb. Hij kan zeer snel dingen analyseren en in perspectief plaatsen en toch de emotie overbrengen.
 
Mijn favoriete sporter is op dit moment Roger Federer, omdat hij soms de perfectie lijkt te benaderen in een relaxte stijl en ook buiten de baan een voorbeeld is voor velen.

Mijn favoriete sportmoment is de binnenkomst in het Olympisch Stadion van 1896 van de Braziliaanse marathonloper Vanderlei Lima tijdens de Spelen van 2004, omdat daar, in een emotioneel moment, alles wat sport mooi maakt samenkwam. Historie, onrecht, strijd, meedogenloosheid, recht, plezier, teleurstelling, uitputting, voldoening en fairplay. En het hele stadion begreep dat.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium