Connect met Facebook

Niels Breuker

“Sport is voor mij… de ideale uitlaatklep. Als ik niet lekker in mijn vel zit ga ik sporten. Mijn hoofd leegmaken om daarna optimaal te kunnen presteren of heerlijk te slapen. Lekker door de poeder boarden met vrienden of een lange surfsessie geven mij extra energie. Sporten kan en moet altijd blijven bestaan in mijn leven. Zonder sport kan ik niet leven.”

Mijn naam is Niels Breuker en ik werk bij Eurosport sinds november 2011. Ik becommentarieer het snowboarden.

Naast mijn werk bij Eurosport ben ik gymleraar op een middelbare school en geef ik les en training in snowboarden en surfen.
 
Mijn eigen sportieve carrière heeft me doen inzien dat winnen niet alles is. Sommigen gaan net een stapje te ver en dat loopt niet altijd even goed af. Natuurlijk moet je het uiterste geven in je sport, maar het moet wel op een veilige manier gebeuren. Mijn eigen sportieve carrière heeft me ook de mooie kanten laten zien van de natuur. Met zonsopgang klaar staan om de eerste lijnen op een berg neer te zetten, geeft je zo’n vette kick. Maar een mooie lange golf surfen met je vrienden in het water en achter je de zon in het water zien zakken, heeft zeker net zo veel charme.
 
Mijn favoriete sportverslaggever is Todd Richards, omdat deze man echt alles weet van snowboarden en surfen. En altijd mega stoked is tijdens de evenementen die hij verslaat. Ook heeft hij zijn eigen podcast, genaamd Toddcast. Die is echt heel erg grappig. Hij gaat op een hele leuke manier om met de sporters, maar neemt ze ook in de maling.
 
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt was de laatste afdaling met een van mijn beste vrienden. We hebben zo genoten van de verse sneeuw die net gevallen was... Helaas gaat niet alles in je leven zoals je hoopt.
 
Dieptepunt was het moment dat ik wakker werd in het ziekenhuis na een snowboardcrash, toen de artsen zeiden dat ik later moeite zou hebben met lopen vanwege een gebroken rugwervel die mijn zenuwen beknelde. Hierdoor voelde ik mijn benen niet meer. Maar waar een wil is, is een weg naar de verse sneeuw. En de cleane golven!
 
Mijn favoriete sporters zijn Terje Håkonsen en Jeremy Jones. Pioniers in het snowboarden. Terje heeft de hele freestyle snowboardwereld veranderd. Hij is nog steeds mijn held. Doordat ik Terje zag snowboarden in een film, wilde ik ook leren snowboarden. Jeremy is een pionier geweest voor het backcountry snowboarden. In de documentaire Deeper laat hij zien waarom. Een film die je zeker gezien moet hebben als je van poedersneeuw houdt.
 
Mijn favoriete sportmoment is het moment waarop Kelly Slater zijn tiende ASP wereldtitel won. Niet alleen de surfwereld stond op zijn kop, maar de hele sportwereld. Een prestatie die nog nooit iemand had neergezet. Daardoor stond hij op de covers van vele sportbladen, maar ook op covers van niet sportgerelateerde magazines. ‘The greatest sports record of all time’, schreef men. Diep respect voor deze man, zeker omdat hij daarna gewoon wéér ASP world champion is geworden en toen de naam Ke11y kreeg!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium