Connect met Facebook

Jose Been

“Sport is voor mij… emotie om naar te kijken en om te doen.”

Mijn naam is José Been. Ik werk bij Eurosport sinds juni 2011 als wieler- en zwemcommentator.

Naast Eurosport schrijf ik veel over wielrennen: voor websites van renners, voor Amerikaanse wielersites, op mijn twitteraccount @TourDeJose en op mijn eigen blog. Daarnaast vertaal ik voor verschillende wielerploegen en ben ik verbonden aan de Jeugdtour Assen, het grootste jeugdwielerevenement van Europa.

Mijn eigen sportieve carrière? Ik ben een echte Waterman. Nou ja, vrouw dan. Ik heb altijd gezwommen. Ben gestopt toen ik ging studeren maar heb het daarna weer opgepakt bij de ZV Sassenheim. Daarnaast fiets ik veel, loop ik en sta ik vaak op de crosstrainer. Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt… de derde plek bij de Drentse zwemkampioenschappen op de 100 meter rugslag!

Ik leer veel als verslaggever van mijn collega’s bij Eurosport. Mijn favoriete commentator buiten Eurosport is Gio Lippens. Hij heeft verstand van zaken en weet het op de Radio 1 heel levendig en boeiend te brengen.

Mijn favoriete sporter? Dat zijn er heel veel. Ik heb veel respect voor sportprestaties, voor de opofferingen die een topsporter moet doen. Ik kan er daarom niet eentje uitlichten want of de prestaties nu groots of minder groots zijn, topsporter zijn is een zwaar bestaan waar je alleen maar respect voor kunt hebben.

Het mooiste sportmoment van dit jaar was voor mij ongetwijfeld de coup die Alberto Contador pleegde in de Ronde van Spanje. Verder heb ik intens genoten van de gouden medailles van Marianne Vos in Londen en Valkenburg en, buiten het wielrennen om, van de gouden oefening van Epke Zonderland. De ontlading na die oefening was bij mij misschien wel net zo groot als bij Epke zelf.
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium