Connect met Facebook

Carlo Wilmots

“Sport is voor mij… mijn passie, mijn hobby en gelukkig ook mijn werk.”

Mijn naam is Carlo Wilmots. Ik werk sinds 1997 voor Eurosport en becommentarieer voetbal en tennis.

Andere journalistiek werk verricht ik voor Prime, een soort Sport1, maar dan in België.

Mijn favoriete sportverslaggever is, zoals voor zoveel commentatoren van mijn generatie, Rik De Saedeleer, de man van heel wat legendarische uitspraken die bij voetbalminnend Vlaanderen in het geheugen gegrift staan… niet te evenaren. Ik heb ooit de eer gehad om als beginnend sportjournalist naast hem te mogen zitten bij een wedstrijd in de Premier League… het was zelfs één van zijn laatste wedstrijden. Daar heb ik de fakkel overgenomen, haha!
 
Mijn eigen sportieve carrière beperkt zich tot de lagere voetbalklassen in België en mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt ligt dan ook niet dáár, maar in mijn carrière als commentator, en was absoluut het verslaan van de WK-finale in 2006. Mijn persoonlijke sportieve dieptepunt schuif ik nog steeds voor me uit.

Mijn favoriete sportmoment is de wedstrijd België - Sovjet-Unie (4-3 na verlenging, red.) op het WK van 1986, omdat de grote en onklopbaar gewaande Russen die dag eruit gingen tegen een sterke Belgische ploeg.  En België - Nederland (1-0, red.) op het WK van 1994 in de Verenigde Staten, omdat Michel Preud’homme op z’n Pfaffiaans keepte en niet te kloppen was.
 
< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium