Connect met Facebook

Bjorn Haneveer

“Sport is voor mij… al sinds mijn jeugd een ontzettend belangrijk deel van mijn leven.”

Mijn naam is Bjorn Haneveer en ik werk bij Eurosport sinds 2004. Aanvankelijk alleen als analyticus bij het WK snooker, maar sinds 2011 als volwaardig snookercommentator.

Ik ben een jaar of tien professioneel snookerspeler geweest, een carrière die ik afsloot in 2011. Sindsdien werp ik me op een carrière als snookerverslaggever. Ik ben wel nog steeds actief als amateur, in de Belgische en Nederlandse snookerscene. Ook werk ik als installateur van deuren en parketvloeren.
 
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt is de Wereldspelen van 2001, in het Japanse Akita. Ik won daar de gouden medaille! Dieptepunt is mijn algehele ervaring met de Crucible, het WK snooker. Omdat ik me daar, tot m’n grote verdriet, nooit voor heb kunnen kwalificeren.
 
Beste sportverslaggever vind ik Karl Vannieuwkerke. Hij weet heel veel van heel veel sporten en brengt zijn verslag op dermate intrigerende wijze, dat hij de kijker echt meeneemt in het moment. Mijn favoriete sporter is Roger Federer. Ik vind hem de ideale mix van techniek, karakter en vechtlust. En hij straalt zoveel rust uit.

Van favoriete sportmoment heb ik er een heleboel. Toch blijft op de één of andere manier het WK voetbal in Mexico, in 1986, me altijd erg goed bij. Ik was toen 10 jaar en herinner me dat ik ‘s nachts stiekem opstond om de wedstrijden te bekijken. De Rode Duivels haalden de halve finale…lang vervlogen tijden!
 


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium