Connect met Facebook

Alex Lely

“Sport is voor mij… opgaan in het moment. Als toeschouwer kan ik huilen als ik dat ultieme bij andere sporters zie. Ieder op zijn niveau, het kunnen ook mijn kinderen zijn of minder begenadigde sporters, amateurs…”
 
Mijn naam is Alex Lely. Ik werk sinds 2009 bij Eurosport en becommentarieer snooker en pool… en hopelijk in de toekomst rugby.
 
Andere journalistieke werkzaamheden van mij zijn het schrijven van columns en artikelen over driebanden en pool. Ik heb in het verleden ook interviews en reportages gedraaid voor livestream en lokale tv. Dat werken vóór de camera is absoluut demax. Meestal was ’t echter in het buitenland… en daar pas ik nu even voor.
 
Mijn favoriete sportverslaggever is Steve Davis, omdat hij analytisch en retorisch ijzersterk is en gortdroge humor bezigt. Mijn favoriete sporters zijn Josephine en Zeger Lely… vol overgave, veel plezier en bikkels.
 
Voor wat betreft mezelf, sportief gezien: op mijn 5de begon ik met rugby en ik heb dat volgehouden tot mijn 20ste. Ik speelde in klein- en jong-Oranje en in het eerste van Den Haag, toendertijd steevast in de top van de eredivisie spelend. Toen ik chronisch geblesseerd raakte, verwerd mijn hobby uit de kroeg tot een serieuze sportieve aangelegenheid… poolbiljart. Drie jaar later was ik Nederlands kampioen en vervolgens ben ik ook nog Europees kampioen, nummer 1 van Europa en ‘World Pool Master’ geworden. Momenteel coach ik buitenlandse selecties en hoop ik ooit nog rugbytrainer te worden, als mijn agenda het toelaat.
 
Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt is het winnen van twee titels op het Europees kampioenschap in Nederland, in 2005. Dieptepunt is het onvermogen geweest om als professioneel sporter vorm en gemoed te ontkoppelen. Ik kan wel zeggen de verloren finale van de World Pool Masters in 2000 als titelverdediger, maar terugkijkend had een gezonde dosis relativeringsvermogen me meer opgeleverd.
 
Mijn favoriete sportmoment is de Wimbledon-winst van Goran Ivanisevic tegen Patrick Rafter. Als nummer 125 van de wereld probeerde deze absolute wereldtopper het op gras nog één keer, met een wildcard van de organisatie... het kwam werkelijk waar uit zijn tenen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd kon hij alleen nog aces of dubbele fouten slaan... ik heb zitten grienen.


< Terug naar commentatoren overzichtZoek een commentator:


DIT IS EEN MAANDELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF. MELD JE HIER AAN!
Nu op Eurosport

In 2012 op Eurosport

Share |
(c) Copyright Eurosport - Disclaimer - Powered by Initium